Välj en sida

Unohtumattomia patikointiretkiä Kreetalla

Unohtumattomia patikointiretkiä Kreetalla

Patikoinnit Kreeta 2020

Kevään kukat ja yrtit

Kevään kukkaloisto valtaa Kreetan!

Tänä vuonna viemme norjalaisen kukka- ja yrttiryhmämme Kreetan länsiosiin. Asumme Paleochorassa ja Haniassa ja tutkimme rotkojen ja rantojen kasveja. Tämän ryhmän kanssa lähes samanaikaisesti järjestämme samoiluviikon Paleochoran ja Hanian ympäristössä, jolloin erityinen paino on myös kevätkukinnan seuraamisessa.

 Päiväohjelma

 

UUSI! Kevätsamoilu Paleochoran ja Hanian ympäristössä

Paleochoran viehättävä pikkukaupunki lounaisella Kreetalla kutsuu jälleen! Nyt ohjelmassa on sekä uusia kauniita polkuja että jokunen klassikkosamoilu. Matkan kaksi viimeistä yötä asumme Hanian kaupungissa ja samoilemme pohjoisrannikolla.

Samoiluviikon aikana liikumme luonnossa viitenä päivänä, pysähdymme uima- ja välipalatauoille luonnonhelmaan ja kokoonnumme samoilun päätteeksi lounaalle yhteisen pöydän ympärille paikallisissa tavernoissa. Iltapäivisin ja vapaapäivänä on mahdollisuus nauttia Paleochoran kiireettömästä tunnelmasta ja Haniassa kaupungin vilkkaammasta elämänmenosta.

Päiväohjelma

 

Aktiiviviikko Eloundassa

Kevään Aktiiviviikko toteutetaan Itä Kreetalla, pienessä Eloundan kylässä. Viikon aikana tutustumme hieman saaren historiaan ryyditettynä kivoilla patikoilla ja aktiivisella oheisohjelmalla.

Vierailukohteiksi on suunniteltu mm. Spinalongan saari, Kritsan käsityöläiskylä ja Agios Nikolaoksen kaupunki pohjattomine järvineen. Oppaina toimivat Erä- ja luonto -oppaat Antti Teerisuo ja Susanna Ilppola. Oheisohjelmasta vastaa PT Marianne Särkisalo. Mariannen toteuttama oheisohjelma tulee olemaan monipuolinen ja se koostuu mm. vesijumpasta, joogasta, Fascia method- harjoitteista, lihashuollosta ja sykettä nostavista harjoituksista. Tutustumme huolella myös Kreetan mahtaviin herkkuihin.

Päiväohjelma

 

Vandra i Paulus fotspår

Turen i ”Paulus fotspor” blir en opplevelsestur med vandringer på flere tusen år gamle stier hvor Paulus og Titus sägs ha gått, godt fellesskap, samtidig som det blir tid til avslapping og nyte Kretas nydelige strender på sydsiden av øya.  På turen lærer vi mye om Paulus og Titus, og den Kretiske historien.

Denna vandringsvecka kommer att genomföras på svenska och norska. Bokas genom http://plussreiser.no

Dagsprogram

 

 

 

 

Trekkaus osa 5.

Trekkausohjelmamme viiden osa vie meidät jo itäisen Kreetan maisemiin: jätämme taaksemme Dikti-vuoriston, ohitamme Kreetan kapeimman kohdan Pachia Ammoksessa ja kuljemme etelärannikon rotkoissa, mukana on myös patikointi pitkin Kreetan pisintä levadaa. Tälläkin matkalla maasto on vaihtelevaa, hiekkatiet ja vanhat aasipolut vuorottelevat, maisemat tarjoavat näköaloja kauas meren ulapalle, vuorten silhuetti piirtyy taustalla.

Päiväohjelma

UUSI! Trekkaus osa 6.

Trekkaus yli Kreetan jatkuu, keväällä osalla 5. kuljemme Dikti-vuorten rinteillä kohti saaren itäisiä rantoja. Uusi osa 6 vie meidät Vain palmurannalle itäisimmälle Kreetalle, ja näin viimeistelemme koko trekkausohjelman, joka on tuonut meidät yli saaren lännestä itään!

Päiväohjelma

 

 

Valkoisten vuorten helmet!

Valkoiset vuoret ovat saaneet nimensä pitkälle kesään viipyvästä lumipeitteestään ja rinteiden hohtavasta kalkkikivestä. Vuorten polut johtavat lampaiden ja vuohien kesälaitumille ja paimenten kivisille majoille, joissa nämä vuorten miehet edelleen valmistavat perinteisiä juustojaan. Näillä poluilla ei ole tungosta, seuranamme patikoinneilla meillä on petolintu taivaan sinessä ja kaukaa kuuluvat vuohikellot. Tällä patikointiviikolla tarjoamme mahdollisuuden viettää erilainen loma vuorten hiljaisuudessa, kaukana turistien valtaamista meluisista rantakylistä ja uimarannoista.
Olemme suunnittelemassa tämän viikon ohjelmaa hiukan kevyemmäksi: kannamme nyt mukanamme vain päivärepun tai yhdenyön yöpymistarvikkeet. Tulemme kuitenkin tarjoamaan mahdollisuuden yöpyä taivasalla tähtien loisteessa. Viikon ohjelma valmistuu kesän kuluessa.

Päiväohjelma