Välj en sida

Unohtumattomia patikointiretkiä Kreetalla

Unohtumattomia patikointiretkiä Kreetalla

Samoilu Paleochoran ja Hanian ympäristössä

Paleochoran viehättävä pikkukaupunki lounaisella Kreetalla kutsuu jälleen! Nyt ohjelmassa on sekä uusia kauniita polkuja että jokunen klassikkosamoilu. Matkan kaksi viimeistä yötä asumme Hanian kaupungissa ja samoilemme pohjoisrannikolla.

Samoiluviikon aikana liikumme luonnossa viitenä päivänä, pysähdymme uima- ja välipalatauoille luonnonhelmaan ja kokoonnumme samoilun päätteeksi lounaalle yhteisen pöydän ympärille paikallisissa tavernoissa. Iltapäivisin ja vapaapäivänä on mahdollisuus nauttia Paleochoran kiireettömästä tunnelmasta ja Haniassa kaupungin vilkkaammasta elämänmenosta.

Kreetan lempeät samoilupolut kutsuvat! Tervetuloa!

Päiväohjelma

Päivä 1. Tulopäivä

Kuljetus lentokentältä hotelliin ja majoittuminen. Myöhemmin illalla yhteinen tervetuloillallinen.

Päivä 2. Krios-rannalta Agios Jannioksen kirkolle

Aamiaisen jälkeen ajamme lyhyen matkan Krios-rannalle, kuljemme hiekkateitä ja kiemurtavia rantapolkuja ensin Pyhän Jannioksen kirkolle ja edelleen merenrantaan ikiaikaisen Vienan jo kauan sitten kadonnen sataman liepeille, missä pysähdymme uima- ja välipalatauolle. Lounaalle poikkeamme paikalliseen tavernaan.
Vaikeusaste  Patikointiaika 4 tuntia, korkeuseroja 200 metriä alaspäin.

Päivä 3. Chrisoskalitissan luostarilta Elafonissille

Aamiaisen jälkeen ajamme noin tunnin matkan lounaisen Kreetan tärkeimpään luostariin Chrisoskalitissaan eli Kultaisen askelman luostariin. Käväisemme aistimassa luostarin leppoisaa ilmapiiriä ja nautimme aavan ulapan tarjoamasta näköalasta. Samoilemme tänään Elafonissin kauniille roosaanvivahtaville hiekkarannoille. Uima- ja välipalatauon pidämme matkan varrella. Samoilun jälkeen ajamme lyhyen matkan paikalliseen tavernaan lounaalle.
Vaikeusaste  Patikointiaika 3 tuntia, korkeuseroja 100 metriä alaspäin.

Päivä 4. Spaniakos – Azogires – Anidri

Tämän päivän samoilu alkaa Spaniakoksen kylästä Paleochoran pohjoispuolelta. Kuljemme pääosin polkuja pitkin rehevässä luonnossa, oliivipuiden katveessa. Azogireksen kylässä poikkeamme kahvi/teetauolle tunnettuun Alfa-kahvilaan ja halukkaat voivat jatkaa edelleen polkuja pitkin seuraavaan kylään Anidriin. Tänään on mahdollisuus myös hiukan pidempään samoiluun, eli Anidrista voi vielä jatkaa pienen kukkulan yli Paleochoraan asti. Lounaalle kokoonnumme Paleochoran rantakadun tavernaan.
Vaikeusaste Patikointiaika 3-4 tuntia, korkeuseroja 300 metriä.

Päivä 5. Vapaapäivä.

Mahdollisuus nauttia leppoisasta lomailusta, tutustua Paleochoran pikkukaupunkiin, istuksia kafeniossa lueskelemassa, katselemassa elämänmenoa.

Päivä 6. Sirikarin rotko

Tänään on aika pakata matkalaukut autoihin ja muuttaa pohjoisrannikolle Haniaan. Matkalla poikkeamme samoilemaan Sirikarin kylästä Polirinian kylään johtavan rotkon läpi. Rotkossa on keväällä vehreää, vuohikellojen kalkatus säestää kulkuamme. Pystysuorissa rotkon seinämissä pesii hanhikorppikotkayhteisö, usein niitä näkyy istumassa pesien suuaukoissa. Tavernalounaan jälkeen jatkamme Haniaan ja majoitumme rannan tuntumassa sijaitsevaan hotelliin.
Vaikeusaste  Patikointiaika 3,5 tuntia, korkeuseroja 350 metriä.

Päivä 7. Samoilu Vamosin ympäristössä

Aamiaisen jälkeen ajamme lyhyen matkan Apokoronasin niemimaalle ja Vamosin kylään. Tämän kylän yhteisö on jo vuosien ajan panostanut paljon matkalaisiin. Täällä on aktiivinen kotiseutuyhdistys ja kylässä järjestetään runsaasti toimintaa musiikista ruoanlaittokursseihin. Kuljemme rauhallista tahtia kylän ympäristössä, poikkeamme joissakin ikiaikaisissa kirkoissa, istumme kyläkafeniossa pitämässä taukoa. Lounaan jälkeen palaamme Haniaan. Illalla kokoonnumme jäähyväisillalliselle.
Vaikeusaste  Patikointiaika 3,5 tuntia, korkeuseroja 100 metriä.

Päivä 8.  Kotimatkapäivä.

Aamiaisen jälkeen kuljetus lentokentälle. On tullut aika heittää hyvästit Kreetalle tällä kertaa. Tervetuloa toistekin!

Muutokset ohjelmaan mahdollisia johtuen sääolosuhteista!